Feriebyer.dk

Skagen Fyr - Fyrene i Skagen

Se på Google Maps kommer snart
9990 Skagen

Fyr i Skagen

Hvis man prøver at sætte sig ind i de danske fyrtårns historie, siger man normalt, at der findes 8 af slagsen langs den jyske vestkyst, heraf en i Skagen. Rent faktisk er Skagen Fyr, også kaldet ” Det Grå Fyr ” Skagens fjerde fyr. Opført i 1858 er her er adgang for publikum. Fra toppen findes en af Danmarks flotteste udsigter.

Skagens Hvide Fyr er bygget i 1747, og bruges i dag til udstillinger af lokale kunstnere. Lyskilden var oprindelig en kulfyret fyrpande. Hvidmalet, deraf navnet, blev den oprindeligt opført i røde mursten.

Det tredje fyr, Skagen Nordvest, er Danmarks nordligste fyr. Det er fra 1956, og afløste dengang fyret i gamle Skagen, Højen Fyr, fra 1892. Til det nye fyr er der ingen offentlig adgang.

Vippefyret på Østre Strandvej.

Er Skagens fjerde fyr. Det er ganske vist en museumskopi af nyere dato, men ikke desto mindre interessant. Fagfolk mener at det originale fyr er fra 1627, og at kopien ligger samme sted som originalen i byens nordlige udkant. Fyret fungerede ved, at man yderst på ”vippen” hængte en jernkurv med glødende kul, der så kunne lyse det meste af natten. Det siger sig selv, at rækkevidden var meget begrænset, samtidig med at effektiviteten var stærkt vejrafhængig.

 

Se video med et glimt af vippefyret i Skagen:Rate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-07-31 15:29:43    Hits: 149
RSS Feeds

Nyhedsbrev

Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dkKategorier