Feriebyer.dk

Skagen Museum

Se på Google Maps Brøndumsvej
dk-9990 Skagen
Hjemmeside
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Telefon: (+45) 98 44 64 44

Skagen Museum

Se skagensmalernes værker

I okt. 1908 samledes en gruppe mennesker i Brøndum Hotels spisesal, for at samle midler sammen til en museumsbygning og til indkøb af kunstværker fra den efterhånden meget store gruppe af kunstnere, der i årenes løb havde opholdt sig i byen i kortere eller længere tid. Foruden byens egne folk, deltog også flere af kunstnerne i mødet. I årene herefter udstilledes de indsamlede kunstværker forskellige steder i byen, men først i 1919, da ejeren af Brøndum Hotel, Chresten Degn, skænkede en del af hotelhaven til formålet, tog de egentlige museumsplaner fart. Ulrik Plesner, mere end nogen anden Skagens arkitekt, tegnede den første museumsbygning, der blev indviet i 1928. Allerede ved indvielsen bestod samlingen af mere end 300 kunstværker, som for en stor dels vedkommende var skænket af kunstnerne selv.

Museet blev udvidet og tilbygget både i 1981 og 1990, og museets samling nærmer sig de 2000 kunstværker, der jo naturligvis ikke alle er udstillet på samme tid. I samlingen er der også plads til mindre kendte og yngre Skagenskunstnere.

Skagens Museum på FacebookRate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-07-31 14:42:28    Hits: 188
RSS Feeds

Nyhedsbrev

Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dkKategorier